مصطفی قوشچی
بیر سوْروشون بو قارقینمیش فلکدن/نه ایستیوْر بو قوردوغى کلکدن
درباره وبلاگ


مشخصات : مصطفی آقایی زاد قوشچی هستم در شهرستان قوشچی واقع در 60 کیلومتری ارومیه به دنیا آمدم .
امیدوارم از مطالبی که در این وبلاگ قرار داده ایم استفاده نمایید .

tel : 09143415053

مدیر وبلاگ : مصطفی آقایی زاد قوشچی
نظرسنجی
به نظر شما آینده ایران با حضور آقای روحانی چگونه خواهد شد ؟






برچسبها
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

دریافت کد و دانلود همین نوا

چند سال است که دوباره استفاده از ظروف مسی رایج شده . ظروف مسی که اتفاقا گران‌قیمت هستند و خریدن یک سرویس قابلمه و تابه از این جنس برایتان بسیار گران‌تر از ظروف دیگر تمام می‌شود. درباره طعم خوب غذا در ظروف مسی و خواصی که حین پخت به غذا منتقل می‌شود شنیده‌اید اما آیا این ظروف ضرر هم دارند؟


نگهداری حرارت در ظروف مسی بیش تر از سایر ظروف فلزی است و خوشمزه شدن و خوب جا افتادن غذا در این ظروف به این دلیل است که حرارت در مس به طور یکنواخت توزیع می‌شود. از طرف دیگر، مس باعث خونسازی و رفع کم خونی می شود و به همین دلیل پخت غذا در این ظروف می‌تواند کم خونی را کم کند. یک مزیت دیگر که مس نسبت به دیگر ظروف دارد آن است که غذا در ظرف مسی خیلی سریعتر می‌پزد. سرخ کردن غذاها در ظرف مسی باعث تردتر شدن آن‌ها می‌شود و خورش‌های ایرانی مانند قرمه سبزی هم در این ظروف بهتر جا می‌افتند. اما با این حال، ظروف مسی خالی از ایراد هم نیستند زیرا این ظروف هم مانند ظروف رویی، می‌توانند باعث مسمویت غذایی و حتی گاهی ناراحتی کبدی شوند .


ظروف مسی سریع اکسید می‌شوند و ترکیب پذیری بالایی با مواد غذایی دارند. به این ترتیب می‌توانند باعث مسمومیت شوند. به همین دلیل در ظروف مسی پوشش‌هایی از جنس قلع، نیکل، استیل و لعابی استفاده می‌شود تا میزان ورود مس به غذا کاهش پیدا کند مشکل اینجاست وجود این آلیاژها باعث ورود فلزات سنگین به بدن می‌شود. چون این لایه‌ها در هنگام پخت و پز به مقدار کم در غذا حل می‌شوند، به خصوص اگر غذاهای اسیدی برای مدت طولانی در این ظروف پخته یا نگهداری شوند. از سوی دیگر، پخت و پز مواد اسیدی و قلیایی در ظروف مسی یا نگهداری این مواد در چنین ظروفی باعث تخریب غذا می‌ گردد.


کارشناسان تغذیه ظروف پیرکس و لعابی را از بهترین ظروف برای پخت و پز می دانند چون عناصر و فلزات کمتری را به داخل غذا منتقل کرده و مواد غذایی در آن‌ها به میزان بیشتری حفظ می‌شوند.




نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

       نظرات
چهارشنبه 13 مرداد 1395
مصطفی آقایی زاد قوشچی
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.